Aan vakantie toe

Eigenlijk al zo lang ik werk, al meer dan 22 jaar nu, neem ik mijn vakantie in september. Dan is iedereen weer aan het werk en naar school en kun je nét wat makkelijk dat ene tofste plekje vinden op het terrasje in de lekker maar niet zo achterlijk hete septemberzon en onder het genot van een kopje thee dromerig naar de wolken, de gebouwen en de mensen kijken.

Maar ja, dan moet je natuurlijk wel eerst die hele zomer door. Even een paar dagen tussen hemelvaart en pinksteren vrij nemen, en dan er flink tegenaan in juli en augustus terwijl iedereen weg is. In de kantine zitten er tijdens de lunch maar vier mensen inclusief mezelf het fort te bewaken. Op maandagochtend op de weg is het uitgestorven, terwijl een leeg McDonaldszakje loom voortgeblazen wordt door een warme zomerwind. Het lijkt wel een bosje buitelkruid uit een western.

Wij zomerdoorwerkers maken onszelf wijs dat wij blij zijn dat we moeten werken in de zomer, want op kantoor hebben we airconditioning en dat is tof als het buiten veertig graden celcius is. Met die toch wel waarheid in ons achterhoofd houden we de moed er in. Maar ondertussen lijkt de zomer wel lang, soms.

En nét als ik echt naar de vakantie toe kan leven, nog drie week, nog twee week, af ga tellen, dan komt iedereen terug van vakantie. Ze gaan weer aan de slag, met frisse moed er tegenaan en alles moet ineens weer meteen gebeuren. Want deadlines en zo.

“Oh shit ja, jij hebt strakjes ook nog vakantie, dat was ik vergeten (AAAAAA!!!!), kun je voor je vakantie nog éventjes <klus die meer tijd kost dan ik heb> doen? (AAAAAAAAA!!)”

Meestal kan ik daar wel goed tegen, maar zo vlak voor de vakantie even niet. Ik glimlach (of probeer dat in elk geval), zeg “Nee, want ik heb <dan en dan> vakantie en voor die tijd moet ik ook nog <klussen> afmaken.” Maar in mijn hoofd kan ik soms wel gillen, zo kort is het lontje van mijn humeur geworden. En dan weet ik dat ik écht even aan vakantie toe ben.

Nog 1 weekje, dan mag ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s