Die ene Harry Potterspiegel

Lezen is een geliefde hobby van mij. Lekker in de luie stoel met een kop thee, zachte muziek op de achtergrond, een boek in mijn handen, de verwarming aan en de regen ratelend tegen de ruiten. Mijn bibliotheeklidmaatschapskaart (3X woordwaarde) staat dan ook beslist hoog in het lijstje “meest gewaardeerde bezittingen”.

Maar niet alleen leen ik graag en veel van de bieb, zowel eBooks als papieren boeken, ook heb ik zelf het een en ander in de boekenkast staan. Onder andere de volledige Harry Potterserie. Alle zeven.

In het eerste boek komt Harry een speciale spiegel tegen (de Spiegel van Neregeb), een spiegel die je je diepste, meest brandende wens toont, aldus Professor Perkamentus. Harry ziet er zijn hele familie in, zijn ouders en zo, na elf jaar zijn ouders gemist te hebben. Harry’s beste vriend Ron ziet zichzelf als allerbeste, winnaar van alle cups en trofeeën die Zweinstein maar te bieden heeft, na elf jaar opgebokst te hebben tegen een stel supercoole oudere broers.

En zomaar ineens, laatst, tijdens een kop cappuccino bij het Goudkantoor, zat ik me af te vragen wat ik eigenlijk in die spiegel zou zien. Natuurlijk vroeg ik me ook meteen af waar die vraag eigenlijk vandaan komt en hoe hij in mijn hoofd komt, maar ik vermoed zo dat het antwoord iets is met “psycholoog” er in, aangezien ik sinds een half jaar bij de psycholoog loop.

Maar goed, die spiegel. Wat zou ik er in zien?

Zou ik gelukkig getrouwde ouders zien? Zou ik een gelukkig getrouwde mij zien? Zou ik een volop feestende, vrijgezelle mij zien? Zou ik een slanke mij zien, of juist een mij zoals ik ben? Zou ik een megasupergoede computerprogrammeur-mij zien? Zou ik een superberoemde kunstenaarsmij zien?

Maar nu, na die vraag een paar weken te hebben laten sudderen in mijn achterhoofd, heb ik eigenlijk nog geen echt antwoord. “Je diepste, meest brandende verlangens”, aldus Professor Perkamentus. Al die dingen voelen niet echt als een diep en brandend verlangen. Maar wat ís mijn diepste, meest brandende verlangen dan wel? Heb ik er eigenlijk überhaupt wel één? Hier in de echte wereld moet ik daar zelf over nadenken, ik kan niet even het Harry Potterboek binnenglippen om in die spiegel te kijken.

Maar nieuwsgierig ben ik wel.

En wie weet, misschien zou ik gewoon mij zien zoals ik ben. Omdat ik gewoon mezelf prima vind.

Wat zou jij zien als je in die spiegel keek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s