Hoe hard vliegt een duif?

Donderdagavond.

Weekend.

Voor mij tenminste, ik werk 4 dagen van 8 uur en vrijdag ben ik vrij. Dus donderdagavond = Joepie.

De waanzinnige warmte is eerst weer even voorbij en ik heb zin om iets leuks te gaan doen nu het weer weer wat Nederlandser begint te worden. Even naar de stad, met de bus en dan een beetje neuzen bij Pipoos of zo. “Jammer dat ik helemaal niks nodig heb”, denk ik. Dan ergens een kopje thee drinken, en dan weer op huis aan.

Eventjes er uit.

Op de terugweg in de bus zit ik dromerig naar buiten te kijken hoe de wereld voorbij vliegt. De bus rijdtraast over de busbaan richting P+R. Een houtduif vliegt naast de bus. Het dier weet ‘m nog bij te houden ook, al ziet het er wel uit alsof de vogel er hard voor moet werken. Flapflapflapflapflapflapflapflapflapflapflap. “De duivenversie van Usain Bolt”, denk ik even bij mezelf. Hoe hard rijdt die bus eigenlijk? Dat zou best leuk zijn om te weten omdat ik dan meteen ook weet hoe hard die duif vloog.

Thuisgekomen klim ik even het internet in om uit te zoeken hoe hard duiven kunnen vliegen. Een website waarvan ik niet echt weet hoe betrouwbaar ‘ie is (maar ze zeggen dat ze hun info van Wikipedia halen dus het zal toch wel kloppen), roept dat een duif 36,7 mijlen per uur kan vliegen. Een vlotte duckduckgo-conversie leert me vervolgens dat dat meer dan 57 kilometer per uur is.

Dus als die bus netjes 50 reed (dat kun eigenlijk geen razen noemen, want dan hield de chauffeur zich netjes aan de maximum snelheid), kan een duif hem prima bijhouden.

Al moet de vogel er kennelijk wel flapflapflapflapflapflaphard voor werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s